محاسبات غبارگیر | محاسبات غبارگیر صنعتی: اصول و روش‌ها

محاسبات غبارگیر

سیستم جمع آوری غبار در تمامی تاسیسات صنعتی و تجاری نقش مهمی را به عهده دارد. این سیستم ها نیاز دارند تا در محدوده بازده خود کار کنند. از زمان انتقال مواد بالک با نوار نقاله ایجاد گرد و غبار یکی از مسائل مهم و قابل توجه بوده است. غبار با جریان هوای ایجاد شده از انتقال مواد شروع به حرکت می کند. برای گیر انداختن این ذرات لازم است پارامترهای مختلفی را محاسبه و بررسی کنیم. محاسبات غبارگیر کمک می کند تا سیستم غبارگیر بازده بالایی داشته باشد. در ادامه سعی داریم اصول و روش های محاسبه جریان هوا را در غبارگیرهای صنعتی بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

 

برای خرید با کارشناس فروش ما در تماس باشید :9106450087 

 

محاسبات غبارگیر

پژوهش های زیادی بر روی تاثیرات غبار در صنایع مختلف انجام شده است. این تحقیقات مسائلی همچون احتمال احتراق، اثرات سلامتی و محیط زیستی، اثرات ایمنی، تعمیرات و نگهداری را بررسی کرده است. نتیجه تحقیقات لزوم جمع آوری گرد و غبار در مراکز صنعتی و تجاری را نشان می دهد. برای اینکه یک غبارگیر صنعتی بتواند به خوبی کار کند لازم است تا اصول اصلی محاسبات را رعایت کنیم. موارد مهمی که حتما باید مورد محاسبه قرار بگیرد به شرح زیر است:

  1. CFM (میزان جریان هوا بر حسب فوت مکعب بر دقیقه)
  2. فشار خلا یا ساکشن و مکش
  3. FPM (فشار استاتیک یا مقاومت استاتیکی)
  4. سرعت جریان هوا
  5. A/C (نسبت حجم هوا به بر مجموع مساحت سطح سیستم)

جریان هوا (CFM) و محاسبات غبارگیر صنعتی

اصل اول در راه اندازی غبارگیر صنعتی محاسبه جریان هوا است. ذرات غبار در صورتی که بزرگتر از 500 میکرون باشد خیلی سریع سقوط خواهد کرد اما در صورتی که از این اندازه کوچک تر باشد معلق در هوا می شوند. هر اندازه جریان هوا بزرگتر باشد ذرات معلق دورتر پخش می شوند.

بدون محاسبه CFM نمی توان تهویه مناسب با گردش هوا را در سیستم غبارگیر به وجود آورد. محاسبه جریان هوا در مشاغلی که آلاینده های قابل اشتعال دارند، اهمیت بیشتری دارد. CFM پایین باعث می شود تا سرعت گردش هوا، فشار خلا، نسبت A/C و دیگر پارامتر های کلیدی در سیستم غبارگیر تحت تاثیر قرار بگیرند. بنابراین جریان هوا باید رد محدوده مشخصی باشد.

فشار خلا و مقاومت استاتیک در محاسبات غبارگیر

فشار خلاء اساس و مبنای کار سیستم های غبارگیر است. فن سیستم باید ساکشن و مکش خوبی را برای جمع آوری ذرات گرد و غبار داشته باشد. این مکش باید به اندازه ای باشد که بتواند ذرات را به سوی کانال کشی ها، سیستم غبارگیر و در آخر عبور از فیلتر بکشاند. برای این کار سیستم باید بتواند بر مقاومت استاتیکی غلبه کند. محاسبه مقاومت استاتیکی کمک خواهد کرد تا ما بتوانیم از فن مناسب برای غلبه بر آن استفاده کنیم. در صورتی که سیستم غبارگیر نتواند بر مقاومت استاتیکی غلبه کند مکش کافی برای جمع آوری ذرات ایجاد نخواهد شد. در نتیجه تهویه هوا به خوبی انجام نمی شود.

بیشتر بخوانید: کیسه غبارگیر چیست؟ انواع کیسه غبارگیر و کاربرد آنها

فشار خلا و مقاومت استاتیک در محاسبات غبارگیر

سرعت هوا Air Veloclty

در ادامه بررسی اصول محاسبات غبارگیر صنعتی سرعت هوا نیز باید محاسبه شود. سیستم باید به طور دقیق مهندسی شود تا بتواند با نگه داشتن سرعت هوا در یک محدوده مشخص از به وجود آمدن مشکلات جلوگیری کند. سرعت بالای گردش هوا به دلیل داشتن ذرات ساینده و خورنده درون خود باعث سایش سیستم غبارگیر و فرسایش کانال کشی و سایر تجهیزات می شود. علاوه بر آسیب هایی که به خود سیستم وارد می کند باعث آسیب به سایر تاسیسات و افت کیفیت محصولات تولیدی نیز می شود.

همان اندازه که سرعت بالا آسیب زننده است سرعت پایین هوا نیز مشکل آفرین است و باعث رسوب ذرات در کانال کشی ها می شود. در صورتی که این مشکل با یک منبع قابل احتراق در تماس باشد خطر اشتعال و انفجار به شدت بالا می رود. از این رو محاسبه دقیق این فاکتور از اهمیت بالایی برخوردار است.

نسبت a/c در محاسبات غبارگیر

این مشخصه در واقع نسبت گاز یا حجم هوا ACFM را بر مجموع مساحت سطوح سیستم غبارگیر را بررسی می کند. برای این کار مهندس مربوطه باید مجموع سطوح سیستم جمع آوری غبار را به کمک مساحت فیلترها محاسبه کند. مساحت هر فیلتر فرمول مخصوص به خودش را دارد که نتیجه آن ضرب در تعداد فیلترهای استفاده شده می شود.

اهمیت این پارامتر در محاسبات غبارگیر به این دلیل است که شما برای جذب حداکثری ذرات معلق حتما باید از تعداد کافی فیلتر استفاده کنید. اگر حجم هوای شما بیشتر از تعداد فیلتر ها باشد بازده سیستم غبارگیر کاهش پیدا می کند. محاسبه دقیق نسبت هوا به سطح و نگهداری سیستم در این محدوده باعث می شود تا به بالاترین میزان جذب ذرات معلق در هوا برسیم.

محاسبات ضروری در پروسه طراحی غبارگیر صنعتی

محاسبات ضروری در پروسه طراحی غبارگیر صنعتیعلاوه بر پارامترهایی که گفته شد برای اینکه یک سیستم کارآمد در جذب ذرات معلق هوا داشته باشیم؛ باید سیستم ما طراحی منحصر به فردی داشته باشد. در راستای طراحی سیستم غبارگیر صنعتی لازم است تا دوباره دست به استفاده از اصول و روش های محاسبات غبارگیر بزنید. برای تعیین اندازه سیستم جمع آوری ذرات معلق و انجام پروسه طراحی ما دو مرحله در پیش داریم:

  • مرحله اول تعیین اندازه کانال کشی است که برای این کار باید سرعت گردش هوا را بر حسب فوت بر دقیقه به دست آوریم.
  • مرحله دوم محاسبه فشار استاتیک است. برای این کار باید تعداد فیلترها، سایز و توان آن ها را مشخص کنید.

مشاوره و انجام محاسبات غبارگیر صنعتی با دقت بالا

بدیهی است که شما برای نصب و راه اندازی سیستم غبارگیر خود نیازمند کمک مشاوران این حوزه هستید. اگر به دنبال خرید و راه اندازی غبارگیر صنعتی هستید ما به شما مجموعه هواپاد را پیشنهاد می دهیم. این مجموعه مشاوره تخصصی جمع آوری و تصفیه غبار را انجام می دهد.

خدماتی که هواپاد در این زمینه ارائه می دهد شامل محاسبات غبارگیر از جمله میزان مکش و چگالی غبار، طراحی کانال کشی استاندارد، محاسبه و طراحی سیستم تخلیه و انتقال ذرات غبار به مخزن ها، محاسبه تخصصی نوع مدیا فیلتر و… می باشد. برای اطلاع از خدمات و محصولات ارائه شده توسط این تیم وارد سایت هواپاد شوید. در صورت داشتن هرگونه سوال کافی است با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

برای خرید با کارشناس فروش ما در تماس باشید :9106450087 

 

 

محاسبات غبارگیر شامل فاکتورهای متعددی می شود که ما در این مقاله سعی کردیم مهم ترین اصول محاسبات را به زبان ساده معرفی کنیم و ضرورت انجام این محاسبات در جمع آوری ذرات غبار را بررسی کنیم. تمامی موارد گفته شده به علاوه بخش عظم دیگری از محاسبات لازم برای سیستم های غبارگیر باید با دقت بالایی انجام شود. دقت در محاسبات باعث افزایش بازده سیستم و کاهش هزینه ها می شود.

برای خرید و بررسی قیمت انواع غبارگیر  می توانید وارد سایت هواپاد شوید. این مجموعه ارائه کننده غبارگیرهای صنعتی ، مکنده صنعتی ، مکنده کارگاهی ،مکنده مرکزی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین الان تماس بگیرید!