سیکلون نوعی دستگاه میباشد که برای استفاده در محیط های صنعتی جهت انجام غبارگیری و جمع کردن ذرات معلق موجود در فضا مانند گاز، هوا، مایعات و یا مواد ریزی که به دلیل فعالیت ماشین های صنعتی ایجاد شده است، طراحی گردیده است. در دستگاه سیکلون غبارگیر با استفاده از دو نیروی چرخش سیال و گرانش، ذرات معلق را جداسازی میکنند. این کار بدین منظور است که ذرات جامد از سیال جدا شوند و در اصطلاح به آن رطوبت گیر میگویند. تا اینجا توضیحات مختصری جها آشنا شدن شما با دستگاه سیکلون غبارگیر داده شد. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا به طور کامل با این دستگاه و کارایی آن آشنا شویم.
برای خرید بگ فیلتر با کارشناس فروش ما در تماس باشید :9106450087
نحوهی عملکرد دستگاه سیکلون
بیشتر دستگاه های سیکلون غبارگیر، با عنوان یک دستگاه دو مرحله ای شناخته میشوند. این نامگذاری به این علت است که دستگاه های سیکلون غبارگیر بر خلاف دیگر دستگاه های گردگیر، دو نقطه برای جمع آوری گرد و خاک ها دارند. اولین نقطه جهت جمع آوری خاکروبه ها و ذرات سنگین است و دومین نقطه برای جمع آوری مواد و ذرات ریز تر کاربرد دارد.
دستگاه سیکلون غبارگیر از نیروی سانتریفیوژی به عنوان ابزار اصلی جهت جداسازی ذرات و مواد استفاده میکند. در نحوهی کار این دستگاه، جریان هوا به محض اینکه به سیکلون غبارگیر وارد میشود به یک مارپیچ سانتریفیوژی یا به عبارتی اسپیرال انتقال مییابد. با این کار ذرات بزرگتر به نقطه جمع آوری اولیه هدایت میشوند. ذرات ریز تر نیز با جریان هوا به نقطهی دوم ذکر شده میروند. ذراتی را هم که فیلتر جمع آوری کرده است، در نقطهی دوم جمع میشوند.
سیکلون غبارگیر چگونه کار میکند؟
همانطور که گفته شد، در سیکلون غبارگیر ذرات بزرگتر در حرکت مارپیچی دچار مشکل میشوند. این ذرات به دیواره های ظرف برخورد کرده و در درون یک قیف جمع میشوند. این قیف ها به شکل مخروط هایی وارونه هستند تا این ذرات بتوانند در پایین ظرف جمع شوند. پس از این مرحله، گاز دودکش های تمیز از بالای محفظه خارج میشوند.
اکثر دستگاه های سیکلون غبارگیر جهت کنترل و حذف ذرات معلق بزرگتر از 10 میکرومتر ساخته میشوند اما با این حال سیکلون غبارگیر هایی وجود دارند که با بازده بسیار بالا، به گونه ای طراحی شده اند که روی ذرات با اندازهی 2.5 میکرومتر نیز موثر هستند. برای جدا کردن ذرات بسیار بزرگ در حد 200 میکرومتر، محفظه های جاذبه و جداکننده های تکانه گزینه های مناسب تری هستند.
بیشتر بخوانید:انتخاب غبارگیر برای محیط های کاری
کاربرد های دستگاه سیکلون
دستگاه سیکلون غبارگیر در صنایع مختلف مانند کارخانه های سیمان، کارخانه فولاد، گچ، قند و به طور کلی در تمامی صنایعی که به نحوی با ذرات ریز و درشت گرد و غبار دست و پنجه نرم میکنند، کاربرد های بسیاری دارد. دستگاه سیکلون غبارگیر معمولا توانایی جمع آوری ذرات درشت از 10 میکرون را با راندمان 90 درصد دارا میباشند. صنایعی که از این دستگاه استفاده میکنند به شرح زیر میباشند:
- صنعت شیشه
- صنعت چوب و مبلمان
- صنعت ساختمان
- تاسیسات احتراق زباله
- بخش حمل و نقل جهت ذخیره سازی و انتقال صنعت مواد غذایی
- فرآیند های پخت و همچنین صنعت بو دادن قهوه
- صنایع شیمیایی و فرایند ذوب در متالوژی
انواع سیکلون غبارگیر
امروزه دستگاه سیکلون غبارگیر در تمامی صنایع به عنوان یکی از مهم ترین و کم استهلاک ترین تجهیزات جهت سیستم تهویه صنعتی شناخته میشود و کاربرد های بسیاری دارد. با توجه به اهمیت و کاربرد های سیکلون غبارگیر، طراحان و تولید کنندگان این محصول انواع مختلفی از آن را در بهترین استاندارد ها ساخته و به بازار عرضه کرده اند. از انواع مختلف این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیکلون سیوت
- سیکلون نیوگاز
- سیکلون با قسمت ورودی پیچان
- سیکلون لیوت
- سیکلون فان تونگرن
برای خرید بگ فیلتر با کارشناس فروش ما در تماس باشید :9106450087
مزایای استفاده از دستگاه سیکلون
تجهیزات صنعتی به خصوص سیکلون غبارگیر به علت توانایی های منحصر به فردی که دارند، مزایای زیادی را نیز برای کاربران و افراد با خود به همراه دارند. مزیت های سیکلون غبارگیر به شرح زیر میباشد:
- جدا کننده ها در سیکلون غبارگیر مفید هستند، زیرا نصب کردن و نگهداری کردن از آنها گران نیست و هزینه ای در بر ندارد و همچنین در آنها قسمت متحرکی وجود ندارد. پس مزیت اول پایین بودن هزینه های نصب و نگهداری سیکلون غبارگیر است.
- ذرات معلق خارج شده و جمع آوری شده در صورتی که خشک باشند قابل جمع شدن هستند و این امر دفع آنها را راحت تر میکند.
- سیکلون غبارگیر فضای بسیار کمی را در مکان های صنعتی اشغال میکنند.
معایب استفاده کردن از سیکلون غبارگیر
مانند هر وسیلهی دیگری، در سیکلون غبارگیر ها نیز معایبی وجود دارد که اطلاع از آنها برای خریداران واجب است. این معایب به آن علت است که مدل های استاندارد توانایی جمع کردن ذرات معلق کمتر از 10 میکرومتر را ندارند و همچنین این دستگاه ها قادر به جمع آوری ذرات چسبناک نیستند و دربارهی آنها عملکرد ضعیفی دارند. به طور کلی معایب سیکلون غبارگیر را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- افت فشار بالا بسته به تنظیمات
- عملکرد ضعیف جهت بار های جزئی
- عملکرد ضعیف برای ذرات با قطر های کم
- مشکلات صدا
- منتشر کردن پساب برای سیکلون های مرطوب
- حساس بودن نسبت به فرسایش و خطر انسداد در ورودی دستگاه
سخن پایانی
در پایان باید گفت که در انتخاب سیکلون غبارگیر حتما مواردی را مانند نوع ماشین آلات، شرایط محیطی و مقدار و حجم غبار را در نظر بگیرید و سپس دستگاه خود را انتخاب کنید. امیدواریم مطالب گفته شده در این مقاله در رابطه با سیکلون غبارگیر برای شما مفید بوده باشد.برای خرید و بررسی قیمت انواع غبارگیر می توانید وارد سایت هواپاد شوید. این مجموعه ارائه کننده غبارگیرهای صنعتی ، مکنده صنعتی ، مکنده کارگاهی ،مکنده مرکزی می باشد.